Brexit. Vi vil også stemme.

Vi vil helt ud af EU og genindtræde i EFTA

Brexit. Vi vil helt ud.

Brexit. Vi vil helt ud. Foto : Jeff Djevdet. Licens : Creative Commons BY 2.0


Af Poul Gerhard Kristiansen, Retsforbundets politiske ordfører

Vi vil helt ud

En hård fødsel for EU-erkendelse hos Kristian Jensen

Nu venter vi bare på vores folkeafstemning om at komme helt ud af EU.

Som Paulus på vej til Damaskus er skællene endelig faldet fra øjnene på udenrigsminister Kristian Jensen.

En erkendelse om, at EU blander sig for meget har været lysende klart i årtier. Men nu er det også gået op for Kristian Jensen. Hurra for det.

Men den erkendelse har kunnet forudses lige siden et flertal ulykkeligvis meldte os ind i det udemokratiske, lukkede og centralistiske EU. Hele tiden har EU’s målsætning været den politiske, økonomiske og militære union.

Men tilhængerne sagde noget andet i 1972, 1986, 1992, 1993 og for den sags skyld ved alle folkeafstemninger siden, selv om det har været klart for almindelige mennesker, at EU har udviklet sig til noget helt andet end det, vi er blevet bildt ind siden 1972. Det er ikke bare et praktisk handelsmæssigt og økonomisk samarbejde og er endnu længere væk fra det nu end nogensinde. Og EU-elitens svar er blot endnu mere EU – endnu mere af den forkerte medicin!

Flere generationer er heller aldrig blevet spurgt om EU er noget for dem. – Og nu er muligheden for, at hovedargumentet fra 1972, at vi skulle følge Storbritannien ind pga flæskeeksporten, forsvinder med et britisk ”leave” den 23. juni.

Såvel meningsmålinger i Sverige som i Danmark viser, at briterne bestemt ikke vil stå alene med et ”leave”, og der er ingen tvivl om, at et ”leave” i Storbritannien vil få endnu flere til at ville følge briterne.

Vi vil også stemme. Vi vil også have lov til at stemme et fuldtonet nej. Det er ikke kun et spørgsmål om en smule tilbagerulning. Retsforbundets modstand mod EU har altid været og vil fortsat være en systemkritik – ikke bare nogle justeringer på enkeltområder. Vil man vise sit ønske om at få en folkeafstemning, så gå ind på Folkebevægelsens underskriftsindsamling for en folkeafstemning – www.folkebevaegelsen.dk.

Reference : http://www.dr.dk/nyheder/politik/danmarks-udenrigsminister-eu-boer-blande-sig-mindre

Sæt Retsforbundet tilbage på stemmesedlen – underskriv en vælgererklæring :

https://retsforbundet.dk/vaelgererklaeringer