Retsforbundet - Danmarks Bæredygtige Parti

Europolaftale – en sejr for nej’et til at fjerne retsforbeholdet

Det aftaleudkast om Europol, som angiveligt nu foreligger, viser hulheden og falskheden i klynkeriet om, hvor svært og nærmest umuligt det ville være for Danmark, at få en mellemstatlslig samarbejdsaftale om Europol – selvom lande som Albanien senest godt kunne få det.

Det væsentlige er jo, at det netop bliver en mellemstatslig aftale, der betyder, at Danmark selv har hånd i hanke med dansk retspolitik. Vi bevarer vores selvbestemmelse og frihed på området.
Det er en klar og flot sejr for det mod, som et flertal af danskerne viste ved at stemme et nej til at fjerne retsforbeholdet. Det siger Retsforbundets politiske ordfører Poul Gerhard Kristiansen i en kommentar.

Med en mellemstatslig europolaftale kan vi selv opsige aftalen eller forhandle en ny aftale på plads, hvis vi er utilfredse og EU-domstolen har ikke en overstatslig magt i Danmark.
EU-kommissionen har alligevel syntes vi skulle have en straf fordi danskerne tillod sig flot at sige nej til at fjerne forbeholdet. Derfor har man indsat et mellemled i form af en dansk betjent hos europol. Men der vil være mulighed for søgning i hele døgnet.

Men det er ikke andet end en smålig straffeaktion fra EU-kommissionens side.

Men det ændrer ikke ved det grundlæggende, at vi kan få en aftale. En aftale, som ovenikøbet er bedre end den norske aftale, som norsk politi ikke har haft større problemer med at arbejde med. Det ændrer heller ikke ved, at vi stadig bevarer danske selvbestemmelse over området.

One thought on “Europolaftale – en sejr for nej’et til at fjerne retsforbeholdet

  1. En mellemstatslig aftale. Fint med mig! Europol burde være bevaret som en mellemstatslig organisation. At den bliver overstatslig, gør den lidt suspekt. Det er derfor vældig fint med den nye aftale.

Comments are closed.